شعر آمریکایی
به مثابه یک پدیده اجتماعی معاصر #امین_رجبیان
به بهانه انتشار کتاب:
( #ولگردهای_ابدی
معرفی و گزیده آثار شاعران #نسل_بیت
گرد آوری و ترجمه #سارا_پورحسنی
#نشر_پریسک ۱۳۹۹ )
شعر آ...نمایش بیشتر شعر آمریکایی
به مثابه یک پدیده اجتماعی معاصر #امین_رجبیان
به بهانه انتشار کتاب:
( #ولگردهای_ابدی
معرفی و گزیده آثار شاعران #نسل_بیت
گرد آوری و ترجمه #سارا_پورحسنی
#نشر_پریسک ۱۳۹۹ )
شعر آمریکا در قرن بیستم همگام با فراز و فرودها و تغییرات اجتماعی در جامعه آمریکا روبرو بوده و حتی آینهی تمام نما و بیان بیمحابای این تغییرات اجتماعی و شاید بسیار فراتر از آن بخش مهم این تغییرات و نیروی پیشرانه آن بوده است.
وقایعی همچون بحران های اقتصادی پس از جنگـ جهانی دوم، سرخوردگی ها ،بیگانگیها و احساسات متناقضی از پیشرفت و انزوای ناشی از جنگ سرد و جنگ ویتنام و همینطور جنبشهای فمنیستی، اکوفمنیسم، جنبش های ضد جنگ، نهضتهای ضد تبعیض نژادی و خشونت و جنبشهای ضدآلودگیهای زیستمحیطی بخشی از این محتوای تاریخی-اجتماعی را تشکیل میدهند.
اهمیت نسل بیت به عنوان یک نسل شعری در میانه قرن بیستم و جریانهای هنری و اجتماعی دامنه دار آن که امتداد آنها تا زمانه ما هم میرسد وابسته و همبستهی شخصیت شاعران این نسل است.
شاعرانی که بارها از آثار و دامنه تاثیر آثار خود واقعیترند. این جمله اخیر را
با ملحوظ نظر قرار دادن سبک و شیوهی زندگی و تجربه های زیسته این نسل باید خوانش کرد.تجربه های زیسته ای که از قلب "شیوهی" آمریکایی با ارجاع به شعر فجیع گرگوری کورسو برای مخاطب فارسی زبان قابل درک میشود و اینگونه میتوان شعر و شاعران این نسل را در کنار ادبیات، سینما و تئاتر تجربی و غیرمتعارف آمریکایی قرار داده و با تکمیل این پازل به تصویری واقعی ورای آن تصویر شیک و تمیزی که رویای آمریکایی از خودش برای خودش و برای ما ترسیم و تعریف میکند دست یازید.
شاعران این نسل دستنوشتههای کف خیابان، زندگیهای جادهای( on road ) ، تجربه های بلاواسطه از شیوه زندگی آشغالگردها و معتادان خیابانی، به سر بردن در محوطههای ممنوع و ایزولهی مدرنی چون زندانها و تیمارستانهایی هستند که از آنها بر آمدهاند.
در میان این نسل شاعرانی را میتوان دید که به جد باور دارند شعر میتواند جهان را تغییر دهد .
گرایش به درون نگری و عرفان شرقی، ذن بودیسم، کشف و شهود و نوعی مراقبهی همراه شده با تجربه حالات خلسه ارجاع به متون و اوراد مذهبی و الهام گرفتن از ریتم و فضای موسیقاییِ این اوراد و پیوند بلاواسطه این وضعیت درونی و شهود با نوعی روشن بینی بیرونی-اجتماعی همراه با انتقاد و اعتراض به وضعیت موجود، این نسل و آثار آن را در موقعیتی ویژه و آوانگارد در رابطه با نقش اجتماعی زبان و ادبیات در دنیای ما قرار میدهد.
حملهی همراه با دهن کجی و کنایه از راه تایپ، نجوا، هذیان و فریاد به آنچه فرم اثباتی و موجود نوشتار و سرایش اتوکشیده و رسمی تلقی میشود در "زوزه" آلن گینزبرگ،در "در جاده" کرواک و در شعر "شیوه آمریکایی" اثر کورسو به خوبی قابل مشاهده است.
عملگرایی ملازم شده با شهود، آثار این نسل را به نمونههایی تیپیکال از عرفان حقیقی و نوعی طریقت آمریکایی در ادبیات تبدیل میکند.
.
کتاب حاضر مشتمل بر ۲۷۴ صفحه با مقدمه ای خواندنی از الن گینزبرگ در مورد تعاریف نسل بیت و همینطور معرفی و گزیده آثار ۷ شاعر مرد و ۷ شاعر زنِ تاثیرگذارِ این جریان ادبی است که حاصل همکاری ارزشمند سرکار خانم سارا پورحسنی و با سرمایه گذاری نشر پریسک منتشر شده است.
این کتاب شاید ادای دینی باشد به مخاطبان فارسیزبان ادبیات و جامعهشناسی. به مخاطبان جدیِ متفکران بزرگی چون #باختین #فوکو #بنیامین و ... که زندگی اجتماعی ، ادبیات عامه و ساختار قدرت را مورد توجه قرار دادهاند و نخهای نامرئی ادبیات توده را از میان بافت منسجم و جبر آمیز ساختارهای قدرت و ادبیات پرطمطراق و رسمیِ اقلیتِ نخبهگرا بیرون کشیدهاند.
با احترام و آرزوی بهترینها
امین_رجبیان
#نشر_پریسک
09308656027
لینک خرید کتاب:???
http://shop.iranpoetry.ir/index.php?route=product/product&product_id=118
page=1&year=&month=&hashtagsearch=%D9%86%D8%B4%D8%B1_%D9%BE%D8%B1%DB%8C%D8%B3%DA%A9
مشاهده موارد بیشتر