دوست داشتن
یکی از مشکلاتی که ویروس کرونا برای همه کسب و کارها به خصوص کتابفروشیها در ایران و جهان درست کرده مساله قرنطینههای بزرگ، ماندن در خانه و کم شدن مراجعه حضوری به کتابفروشیهاست. از طرف دیگر با رشد فروشگاههای بزرگ آنلاین فروش کتاب مثل آمازون در جهان و دیجیکالا در ایران، سهم کتابفروشی های محلی به عنوان یکی از عناصر حیاتی جامعه ها کم و کمتر شده است.
یکی از راههای کمک به بقای کتابفروشیهای محلی در ایام کرونا، کمک به فروش آنلاین کتاب به مشتریان محلی به صورت مستقیم توسط کتابفروشیها است. کتابفروشها در مدل فروش اجتماعی مستقیم در شبکه اجتماعی همبودگاه با حضور و مشارکت آنلاین، تجربه مشابه خرید حضوری را توسعه میدهد.
در این قسمت روش ساخت فروشگاه آنلاین کتاب توسط همبودگاه را توضیح میدهیم. برای به دست آوردن تصویری از آنچه یک کتابفروشی کاملا آنلاین بر روی سایت خواهد بود، به این تصویر از کتابفروشی «رخ» دقت کنید:
برای ساخت یک فروشگاه کتاب آنلاین در همبودگاه، با کلیک بر روی بخش «بازار» در نوار سبز رنگ اصلی سایت، وارد صفحهای میشوید که همه محصولات فروشی سایت در آن قرار گرفته اند. در قسمت سمت چپ بالای سایت، دکمه نارنجی رنگ با علامت +، مسیر اضافه کردن یک محصول جدید میباشد. در تصویر زیر میتوانید محل قرارگیری این دکمهها را ببینید.
پس از کلیک بر روی دکمه نارنجی رنگ، از میان دو گزینه «ایجاد محصول جدید» و «تعریف کد تخفیف»، بر روی ایجاد محصول جدید کلیک کنید.
در مرحله بعد، پس از کلیک بر روی «ایجاد محصول جدید» ، وارد صفحه «فرم ایجاد محصول» میشوید. با پر کردن اطلاعات این صفحه، محصول شما بر روی صفحه فروشگاه شخصی کتابفروشی قرار میگیرد و آماده فروش میباشد.
1. عنوان: در قسمت عنوان، نام دقیق کتاب را بنویسید. با کامل نوشتن نام کتاب، مشتریان میتوانند راحت تر از طریق جستجو کتاب را در فروشگاه شما پیدا کنند.
2. دسته بندی: انتخاب دستهبندی درست منجر میشود در قسمت دستهبندی کلی بازار همبودگاه کتابهای شما زودتر به چشم مشتریان برسد و بیشتر دیده شوید
3. قیمت : قیمت دقیق فروش کتاب را در این قسمت به تومان وارد کنید. در نظر داشته باشید که تخفیفها و هزینه ارسال به صورت جداگانه نوشته میشوند و تاثیری در این قسمت ندارند.
4. توضیح کوتاه: توضیح کوتاهی که در این قسمت مینویسید بیشترین تاثیر را در جذب متریان برای خرید کتاب میگذارد. تاثیر این توضیح کوتاه برای خریداران بسیار شبیه به گفتگوی کوتاهی است که پای قفسه با خریداران کتاب انجام میدهید. اگر این قسمت را جدای از کپی کردن اطلاعات از جاهای دیگر، خودتان بنویسید، جذابیت بسیار بیشتری برای مشتریان ایجاد میکنید.
5. توضیح: در قسمت توضیح بلند، هر اطلاعاتی که لازم میدانید برای معرفی کامل کتاب قرار دهید. بسیاری از مشتریان از خواندن مختصری از معرفی نویسنده (حتی کپی کوتاهی از ویکیپدیا) خوشحال میشوند. در نظر داشته باشید که اضافه کردن عکس از پشت و روی کتاب، یا حتی یک صفحه از کتاب میتواند بسیار کمک کننده باشد. ابزار ادیتور مخصوص این قسمت به شما اجازه آپلود عکس، نوشته، Gif را میدهد. حتی اگر خلاصهای از کتاب در یک پادکست (مثل Bplus) پیدا کردید، یا نویسنده TEDtalk داشته یا فیلمی در آپارات یا یوتوب پیدا کرده اید، میتوانید با کپی کردن اسکریپتی که وبسایتهای پادکست، یوتوب، آپارات، تد و غیره در اختیارتان قرار میدهند و با علامت <> مشخص میشود، آنها را در توضیحات قرار دهید.
بستههای پیشنهادی: در این قسمت میتوانید با ساخت بستههای پیشنهادی مختلف، فرصتهای خرید بهتری به مشتریان خود ارائه دهید. عموما بستههای پیشنهادی شامل تعداد بالاتر کتاب با مجموع قیمت پایینتر، یا کتابهای امضا شده با تعداد محدود، یا هر پیشنهادی که برای خریداران ارزش اضافی ایجاد میکند. برای بستههای پیشنهادی تعداد محدود تعیین کنید و قیمت بسته را مشخص کنید. بستهها برای مشتریان خیلی ارزش دارند.
فعالسازی درگاه پرداخت : حواستان باشد که تیک این قسمت فعال باشد، با فعال بودن این قسمت، میتوانید مستقیما از طریق درگاه پرداخت همبودگاه کتابها را به فروش برسانید
تعداد موجودی: تعداد موجودی هر کتاب را در فروشگاه اینجا مشخص کنید، با فروش رفتن هر نسخه این عدد کم شده تا به صورت اشتباهی کتابی که موجود ندارید در سایت به فروش نرسد. اگر میخواهید میزان موجودی نامشخص باقی بماند، چیزی در این باکس ننویسید یا عدد منفی یک بنویسید.
سطح دسترسی: حواستان باشد که سطح دسترسی عمومی باشد تا همه اعضای همبودگاه امکان خرید آن را داشته باشند.
با کلیک بر روی دکمه ارسال، محصول روی سایت قرار گرفته و آماده فروش میشود.
برای تنظیم اطلاعات فروشگاه، پس از کلیک بر روی دکمه «بازار» در نوار اصلی سبزرنگ، نوار خاکستری رنگ دیگری زیر آن پدیدار میشود که میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید:
با کلیک بر روی دکمه «تنظیمات فروشگاه»، جزئیات «ویرایش اطلاعات فروشگاه» برای شما پدیدار میشود. در این قسمت شما اطلاعات کتابفروشی خود را یک بار به صورت کامل آپدیت میکنید تا برای همه کتابها به صورت یکسان عمل کند.
حداقل میزان خرید برای ارسال رایگان: پیشنهاد ارسال رایگان در صورت خرید حداقلی از مواردی است که شما با توجه به امکانات ارسال خود درباره آن تصمیم میگیرید. عموما از طریق تجربه به آسانی میتوانید تخمین بزنید که با توجه به مبلغ ارسال با پست یا پیک، تا چه اندازه از حجم فروش ارزش ارسال رایگان را شامل میشود. این قیمت را به تومان اینجا وارد کنید تا به مشتریان نمایش داده شود.
شیوههای ارسال : امکان ارسال با پیک و با پست در این قسمت به صورت مشخص قابل اضافه کردن است. اما شما میتوانید با کلیک بر روی «اضافه کردن روشهای ارسال جدید»، یک روش ارسال منحصر به فرد خود را به این لیست اضافه کنید. این موارد میتواند شامل ارسال با اتوبوس، باربری، ارسال خارج از کشور و ... باشد. در نظر داشته باشید که شما به اطلاعات تماس همه خریداران دسترسی خواهید داشت و میتوانید در موارد خاص با آنها تماس بگیرید.
در قسمت بعد، آدرس دقیق فروشگاه خود را با جزئیات و کد پستی وارد کنید، اجازه دهید مشتریان با کتابفروشی شما از نزدیک آشنا شوند. این جزئیات شامل کشور، استان، شهر، محله و کد پستی میشود.
سپس بر روی دکمه ارسال کلیک کنید.
برای ثبت کد تخفیف در فروشگاه خودتان، پس از کلیک بر روی دکمه «بازار» در نوار سبز رنگ، وارد فضای فروشگاه سایت شوید. در این قسمت با کلیک بر روی دکمه نارنجی رنگ + در بالا سمت چپ صفحه، میتوانید گزینه «تعریف کد تخفیف» را انتخاب کنید
پس از کلیک بر روی گزینه «تعریف کد تخفیف»، صفحه «تعریف کد تخفیف» باز میشود. فرم مخصوص به آسانی پر شده و آماده میشود. اجزای این فرم را توضیح میدهیم.
کد تخفیف شما چیست: در این قسمت باید کلمه، عدد یا ترکیبی از این دو را که به عنوان کد تخفیف به مشتریان ارائه میدهید را بنویسید. برای مثال : Yalda99 یا roozeketab99
توضیح: در این قسمت با ارائه توضیحات درباره اینکه این کد تخفیف به چه مناسبتی، با چه مقداری تولید شده است، مشتریان را از مفهوم پشت تخفیف آشنا کنید.
تاریخ انقضا: در قسمت تاریخ انقضا با مشخص کردن بازه زمانی که این کد تخفیف فعال خواهد بود میتوانید با ایجاد کمبود وقت احساس اضطرار در مشتریان ایجاد کنید تا سریعتر خرید کنند.
درصد تخفیف – محدوده قیمت – حداکثر استفاده (تعداد)
در این قسمت میتوانید تعیین کنید که کد تخفیف شما شامل چند درصد تخفیف، برای چه سقف خریدی و به چه تعدادی تولید شود. با این کار از ارائه میزان بیش از اندازه تخفیف به مشتریان جلوگیری میکنید. مثلا میتوانید میزان 20 درصد تخفیف تا سقف 50 هزار تومان برای 30 نفر تولید کنید.
پس از کامل شدن این قسمت، بر روی دکمه ارسال کلیک کنید. پس از ارسال کدهای تخفیف میتوانید در نوار خاکستری بالای صفحه، و در بخش «کد تخفیفهای من»، کدهای تخفیف خود را مشاهده کنید.
مدیریت فاکتورهای فروش
پس از اینکه کتابفروشی آنلاین خود را راه اندازی کردید، فروش محصولات روی وبسایت شروع میشود. مشتریان شما سفارشهای خود را ثبت میکنند. با کلیک بر روی قسمت «در انتظار ارسال» میتوانید تمام خریدهایی که از فروشگاه شما شده است را مشاهده کنید. با کلیک بر روی دکمه «چاپ فهرست فاکتورها» میتوانید خریدهایتان را پرینت بگیرید و برای خریداران ارسال کنید. پس از ارسال کتابهای به فروش رفته، بر روی دکمه «ارسال» در ستون «وضعیت ارسال» کلیک کنید. با کلیک بر روی این دکمه پیامک و ایمیل تایید ارسال محصولات برای مشتریان ارسال میشود.
در همه مراحل، میتوانید تمام فروشهای کتابفروشی خود و همچنین خریدهایی که از دیگر فروشگاههای سایت با پروفایل خود انجام داده اید را میتوانید از قسمت «فاکتورها» مشاهده کنید و وضعیت ارسال و دیگر جزئیات را نیز مرتب چک کنید.
در این مطلب درباره شکل ساختن و کار با صفحات در وبسایت همبودگاه توضیح میدهیم
همچنین از لینکهای زیر میتوانید توضیحات ویدئویی طریقه ساخت صفحه و مدیریت آن را مشاهده کنید
آموزش ساخت و مدیریت صفحه با موبایل
آموزش ساخت و مدیریت صفحه با کامپیوتر
آنچه در رابطه با صفحات اهمیت دارد، تبدیل شدن آنها به مرجع به مرور زمان میباشد. صفحات میتوانند تبدیل به محلی برای مراجعه مرتب اعضای سایت شوند.
ناشران، نویسندهها، شعرا، تصویرگران، ویراستارها، ترانهسراها، کتابفروشیها و همینطور هر کس که چیزی برای آموزش دارد میتواند روی وبسایت همبودگاه یک صفحه ایجاد کرده و با مالکیت و همینطور چند مدیر همزمان آن را اداره کنند. صفحات در طولانی مدت میتوانند پایگاهی برای معرفی کتاب، حمایت از فعالیتهای خاص نظیر جلسات کتابخوانی یا نقد و تحلیل کتاب باشد.
گام به گام ساخت یک صفحه بر روی سایت را توضیح میدهیم:
در گام اول و از صفحه اصلی وبسایت (چه موبایل و چه کامپیوتر خانگی) میتوانید بر روی گزینه «صفحه» کلیک کنید:
صفحهای که پس از آن باز میشود لیستی از همه صفحات سایت در دستهبندیهای متنوع است که میتوانید بین انواع دستهبندیها جستجو کنید و همینطور صفحههای ویژه که توسط تیم همبودگاه معرفی شده اند را نیز در این قسمت ببینید.
بر روی هر یک از صفحات یک علامت + وجود دارد که نشان میدهد آیا قبلا این صفحه را فالو کردهاید یا خیر. همچنین از قسمت جستجوی صفحات میتوانید در میان همه صفحات عمومی در وبسایت همبودگاه جستجو کنید و صفحه مورد نظر خود را سریعتر پیدا کنید. همچنین برای مشاهده هر صفحه کافی است روی کارت صفحه کلیک کنید و وارد آن شوید.
برای ساخت یک صفحه جدید به علامت + نارنجی رنگ سمت چپ توجه کنید و روی آن کلیک نمایید.
در صفحه جدیدی که باز میشود میتوانید از میان همه دستهبندیهایی که ظاهر میشود، نوع صفحه خود را انتخاب کنید. در انتخاب نوع صفحه وسواس به خرج دهید، زیرا صفحه شما بسته به نوع دسته بندی که انجام میدهید در منو صفحات قرار میگیرد و مخاطبان شما از این ببعد با این دسته بندی، صفحه شما را خواهند شناخت.
پیشنهاد همبودگاه این است که برای هر کتاب یک صفحه مشخص ساخته شود تا امکان گفتگو، نقد و بررسی برای مخاطبان ایجاد شود. همچنین صفحات قابلیت بحث در فروم های مخصوص به خود، ساخت نظرسنجی، رویداد، کوئیز و چالش دارند که میتواند گروه علاقهمندان به کتاب را یک جا جمع کند.
همچنین نویسندگان، ناشران، کتابفروشیها، استودیوهای هنری، مراکز آموزشی، اجتماعات و کامیونیتیها، روزنامهها و مجلهها و هر نوع از صفحه که دوست دارید را میتوانید روی سایت بسازید.
در این صفحه یکی از دسته بندی های موجود را انتخاب کنید، اگر دسته بندی مد نظر شما موجود نبود، گزینه سایر را انتخاب کنید و تیم همبودگاه را از دستهبندی مد نظرتان مطلع کنید
پس از انتخاب نوع صفحه، یک باکس کوچک باز خواهد شد که از شما میخواهد نام صفحه خود را مشخص کنید. نام صفحه شما تاثیر بسیار مهمی در جذب شدن علاقهمندان به موضوع صفحه شما خواهد داشت.سعی کنید نامهای کوتاهتر، دقیق و منحصربفرد انتخاب کنید تا مخاطب با خواندن آن به موضوع کلی محتوای شما پی ببرد
پس از انتخاب نوع صفحه و نام آن، صفحه شما عملا ساخته شده است. در این مرحله شما مستقیما به منوی ویرایش صفحه منتقل میشوید تا جزئیات صفحهتان را شکل دهید. توجه داشته باشید که این صفحه همیشه قابل دسترسی است، اما بهتر است در اولین اقدام صفحهتان را به بهترین شکل ممکن کامل کنید
این صفحه دارای بخشهای مختلف است که هر کدام را توضیح میدهیم. در قسمت اول این صفحه، منوی جزئیات باز میشود که نام صفحه، دستهبندی صفحه و محل بارگیری صفحه نوشته شده است. این اطلاعات را شما در قسمت قبل وارد کرده اید و همیشه میتوانید از همین منوی ویرایش صفحه (مدیریت کردن)، آنها را تغییر بدهید.
پس از بازبینی اسم و دستهبندی صفحه به منو بعدی یعنی «اطلاعات» میرویم
منوی اطلاعات شامل یک «ابزار ویرایش یا ادیتور (Editor)» کامل برای نگارش متن میباشد. در این منو از شما خواسته میشود تا درباره صفحهتان چیزی بنویسید و خود را معرفی کنید. معرفی نامه صفحه در یک باکس کوچک کنار صفحه ظاهر میشود. همچنین مخاطبان شما میتوانند از بخش اطلاعات صفحه درباره جزئیات معرفی که شما نوشتهاید مطالعه کنند.
معرفی کامل و دقیق صفحه اهمیت بسیار بالایی دارد. اگر قرار است به طور مرتب بر روی صفحه خود اطلاعات هفتگی، روزانه یا با برنامه دقیق بگذارید، حتما برنامه تان را رسم کنید. این ادیتور امکان کپی مستقیم خیلی راحتی از Word داشته و میتوانید نوشتههایتان را قبلا در word آماده کنید و بعد درون این ادیتور Paste کنید.
پس از ویرایش اطلاعات معرفی صفحه، به منو بعدی که تصویر اصلی صفحه است میرویم. در این قسمت از شما خواسته میشود یک عکس ترجیحا مربعی برای عکس اصلی صفحه خود انتخاب کنید. انتخاب عکس برای صفحات مختلف میتواند رویکردهای متنوعی داشته باشد. اگر صفحه در رابطه با معرفی یک کتاب است، جلد کتاب ایده مناسبی است. اگر نویسنده، شاعر یا مترجم هستید، عکسی از خودتان با کتابی که دوستش دارید، اگر ناشر، کتابفروشی یا یک سازمان هستید، عکسی از لوگو برند شما میتواند گزینه خوبی برای عکس اصلی صفحه شما باشد. سعی کنید برای مخاطبانتان جذاب باشید، عکس صفحه شما هویت و شخصیت صفحه شما را شکل میدهد، میتوانید خلاق باشید، رسمی، جدی، شوخطبع، میتوانید متنوع عمل کنید و هر روز صفحه پروفایل جدیدی داشته باشید. شاید خوشتان بیاید با ابزارهای ادیت دستی به سر رو روی عکسها بکشید تا جذابیت بیشتری پیدا کنند.
عکسهایی که برای صفحه مناسب به نظر نمیرسند، عکسهای نامربوطی از طبیعت، عکسهای بیش از حد تاریک، یا بیش از حد روشن، با کیفیت پایین، نامفهوم و بعضا خیلی خیلی نامتعارف است. بهتر است عکس صفحه به موضوع صفحه تناسب خوبی داشته باشد، حتی اگر این تناسب خیلی مخفیانه و هنرمندانه گنجانده شده باشد.
در گام بعدی میتوانید از دوستان خود دعوت کنید تا صفحه را دنبال کنند. این یکی از بهترین راهها برای شروع موفق یک صفحه است، مدیران صفحه میتوانند از دوستان و آشنایان خود چه بر روی وبسایت همبودگاه و چه از بیرون سایت دعوت کنند تا صفحه را دنبال کنند و اولیان دنبالکنندگان آنها باشند. در این جا کافیست بر روی مربعهای کنار چهره افراد کلیک کنید و بعد دکمه دعوت را بفشارید. میتوانید همچنین یک پیام شخصی به همراه یک ایمیل برای دوستان بیرون از سایت خود بفرستید و از آنها دعوت کنید به روی سایت بیایند.
در گام بعدی میتوانید آدرس URL صفحه خود را شخصی سازی کنید. آدرس URL صفحه شما آدرسی است که وقتی در مرورگر وارد میکنید مستقیما وارد صفحه شما میشوند. بهترین کار برای این که صفحهتان در خاطر مخاطبان باقی بماند و موقع به اشتراکگذاری اثر ماندگار تری داشته باشد، دارا بودن یک آدرس سرراست و مستقیم است.
در باکسی که بعد از آدرس سایت قرار داده شده است میتوانید کلمه دقیق آدرس URL خود را بنویسید. اگر در حال ساخت یک صفحه برای یک کتاب هستید، کافیه اسم کتاب را به لاتین بنویسید. اگر کتابفروشی، ناشر، مترجم، نویسنده و . . . هستید، اسم خودتان، نام تجاری، لقب هنری و هر عنوانی که با آن آسان تر به یاد مخاطبانتان میافتید گزینه مناسبی برای این قسمت است.
در گام بعدی، صفحه شما ساخته شده است. نگاهی به صفحهتان بیاندازید. صفحه نیاز به ویرایشهای بیشتر برای زیبا شدن دارد، میتوانید برای نمایه (Cover) صفحه یک عکس مناسب انتخاب کنید. این عکس بهتر است افقی باشد تا زیباتر دیده شود. از لحاظ موضوعی هم اگر عکس نمایه با محتوای صفحه همخوانی داشته باشد زیبایی بیشتری ایجاد میکند. بعد از آپلود عکس نمایه صفحه شما کاملا آماده است تا محتواهای مختلف بر روی آن قرار دهید.
بعد از اینکه صفحه شما کامل شد، میتوانید از قسمت تولید محتوای خود «پست، تصویر، ویدئو» به طور مستقیم بر روی دیوار صفحه بنویسید، عکس بگذارید و برای عکس چیزی بنویسید و یا ویدئویی را از آپارات، یوتوب، TED و بقیه با مخاطبانتان به اشتراک بگذارید.
اما صفحات قابلیتهای بیشتری دارند. میتوانید برای صفحه خود وبلاگ بنویسید، رویداد تعریف کنید و برای رویداد خود بلیط بفروشید، در فروم تخصصی صفحهتان بحث به راه بیاندازید، موسیقی آپلود کنید، آلبوم عکس ایجاد کنید و ویدئوهای مرتبط به هم قرار دهید. از نواری که در تصویر زیر مشخص شده است میتوانید نوار مربوط به هر کدام را ببینید
پس از اینکه صفحه شما کامل شد و شروع به کار کرد، میتوانید هر زمانی که خواستید تنظیمات جدید برای آن ایجاد کنید، حریم مخاطبان خود را مشخص کنید، اطلاعات قدیمی را به روز کنیدو همه جزئیات آن را تغییر دهید. علامت چرخ دنده سمت چپ تصویر نمایه گزینه تنظیمات صفحه میباشد. با کلیک کردن بر روی این دکمه، سه گزینه «مدیریت کردن»، «سلب مدریت» و «حذف کردن» ظاهر میشوند. با کلیک بر روی گزینه مدیریت کردن شما به صفحه ویرایش صفحه باز خواهید گشت و میتوانید جزئیات و اطلاعات اولیه صفحه را به طور کامل تغییر دهید. با کلیک بر روی گزینه سلب مدیریت، میتوانید از مدیریت صفحه خارج شوید تا دیگر ادمینها بدون شما کار مدیریت صفحه را ادامه دهند. همچنین به عنوان سازنده صفحه میتوانید یک صفحه را حذف کنید. در نظر داشته باشید در صورت پاک شدن یک صفحه، همه اطلاعات درون آن نیز از بین میرود.
1.ثبت نام در شبکه اجتماعی همبودگاه
2. مراجعه به بخش نوشتهها (منو سمت راست بالا در اسکرین موبایل)
3. تعیین عنوان
4. درج عکس برای داستان (درصورت تمایل)
5. نوشتن داستان در بخش پست.
6. انتخاب دستهبندی (جشنواره داستاننویسی بدرقه قرن)
7. انتشار عمومی داستان (قبل از تکمیل نوشته میتوانید آن را به عنوان پیشنویس ذخیره کنید)
توضیح تکمیلی
یکی از مهمترین کاربردهای سایت شبکه اجتماعی همبودگاه، امکان نوشتن وبلاگ، داستان، مقاله، درسنامه و هر محتوای دیگری بر روی سایت به صورت اختصاصی در صفحه خودتان است. با نوشتن در سایت، محتوای شما توسط افرادی که علاقه واقعی به جهان ادبیات دارند خوانده میشود. افرادی که مخاطبان بسیار خوبی برای یادگیری و همفکری درباره نوشتههای شما هستند. در این پست روش نوشتن بلاگ در سایت با گوشی موبایل را آموزش میدهیم.
شروع کار بسیار آسان است، از صفحه اصلی سایت بر روی گوشی موبایل دو راه بسیار ساده برای ورود به صفحه «نوشتهها» وجود دارد. اولین و آسانترین راه، دکمه نارنجیرنگ با طرح قلم است که میتوانید روی آن کلیک کنید. این دکمه برای دسترسی سریع به بخشهای مهم تولید محتوا ساخته شده. با کلیک بر روی این دکمه چند گزینه ظاهر میشود. گزینه دوم با عنوان «نوشتن بلاگ جدید» سریعترین و راحتترین راه برای ورود به صفحه نوشتن بلاگها است. این دکمه را میتوانید در تصویر زیر مشاهده کنید.
راه دیگری که برای رسیدن به بخش نوشتهها وجود دارد، کلیک بر روی دکمه منو سریع سایت در قسمت بالا سمت راست میباشد. با کلیک بر روی دکمه منو، همه صفحات اصلی سایت با یک کلیک قابل دسترسی هستند. در منو باز شده بر روی گزینه «نوشتهها» کلیک کنید تا به صفحه آرشیو همه بلاگهای سایت منتقل شوید. در این صفحه همه نوشتههایی که همبودگاهیان نوشتهاند قابل مطالعه هستند و به تفکیک موضوع و طبقهبندی و همچنین با سرچ ساده پیدا میشوند. در قسمت پایین سمت چپ این صفحه، دکمه نارنجی رنگ (+) وجود دارد. با کلیک بر روی این دکمه به صفحه نوشتن بلاگ منتقل خواهید شد. این گزینهها را میتوانید در تصاویر زیر مشاهده کنید.
با وارد شدن به صفحه «نوشتن بلاگ جدید»، شما با ابزاری کامل برای نوشتن یک بلاگ عالی روبرو خواهید شد. قسمتهای مختلف این صفحه را به طور کامل شرح میدهیم.
عنوان: عنوان بلاگ شما، تاثیر بسیار زیادی در خوانده شدن یا نشدن آن دارد، با اینکه همیشه میتوانید بعد از انتشار هم این عنوان را عوض کنید، اما سعی کنید جذاب ترین و مرتبط ترین عنوان ممکن را برای بلاگتان بنویسید. محدودیتی در استفاده از تعداد کلمات یا عدد در نوشتن عنوان وجود ندارد
تصویر: تصویری که اینجا آپلود میکنید به صورت نواری در بالای صفحه بلاگ شما قرار میگیرد. خوانندههای شما اول با این تصویر مواجه میشوند. فکر خوبی است اگر تصویری انتخاب کنید که نویسنده با دیدن آن دلش بخواهد از نوشته شما سر در بیاورد. مخصوصا درباره داستانهای کوتاه یا اشعار، تصاویر میتوانند خواندن داستان را چند برابر جذابتر کنند و تجربه مطالعه را بهبود ببخشند.
پست: ابزار ادیتوری که همبودگاه برای نوشتن بلاگ روی سایت استفاده کرده است یکی از کاملترین و در عین حال آسانترین ادیتورهای ممکن است. مهمترین چیز این است که با دیدن دکمههای فراوان روی این ادیتور هیچ نترسید. تمام امکاناتی که این ادیتور فراهم میکند را قبل در مایکروسافت ورد دیدهاید و با آنها آشنا هستید. پیشنهاد اصلی ما این است که متنهایتان را در یک فایل ورد بنویسید و بعد در نهایت روی این ادیتور کپی کنید. هنگام کپی کردن هم فونت و اندازه و همه تغییراتی که در ورد انجام دادهاید به اینجا منتقل میشود و جای هیچ نگرانی نیست. اما اگر خواستید از همین ابزار برای نوشتن با موبایل استفاده کنید، دقت کنید که بعضی از این عملگرها بسیار کاربردی هستند و بهتر است با آنها آشنا شوید.
یکی از کارکردهای خوب این ادیتور که در قسمت پایین سمت راست آن قرار گرفته و با علامت «1» در تصویر پایین مشخص شده، فانکشن اضافه کردن عکس به نوشته است. در نظر داشته باشید که با کپی پیست کردن هم میتوانید به محتوای بلاگ عکس اضافه کنید. کارکرد دیگری که مخصوصا در گوشیهای کوچکتر کارکرد بیشتری دارد، دکمه «تمام صفحه» است که در تصویر زیر با عنوان «2» نمایش داده شده. با کلیک بر روی این دکمه حاشیههای این صفحه کنار رفته و میتوانید با تمرکز بیشتری بر روی نوشته خود کار کنید. کارکرد بعدی که برای اضافه کردن یک الحاقیه به بلاگ قرار گرفته در تصویر زیر با عنوان «3» مشخص شده است. با کلیک بر روی این گزینه امکان آپلود یک فایل حداکثر 8 مگابایتی از فرمتهایی که مشخص شده به بلاگ خود دارید.
پس از اینکه محتوای بلاگ خود را نوشتید، کمی پایینتر میتوانید برای آن دستهبندی و موضوع انتخاب کنید. در مورد مسابقهها، جشنوارهها و برنامههای خاص، دستهبندیهای خاصی انتخاب میشوند و از همه شرکتکنندگان خواسته میشود آن دسته بندی را انخاب کنند.
دستهبندی: گزینهای که از منو دستهبندی انتخاب میکنید موقعیت بلاگ شما را در صفحه نوشتهها تعیین میکند. این موقعیت به معنای قرار گرفتن نوشته شما بین انواع نوشتههای دیگر شبیه از لحاظ سبک و ماهیت بلاگ است. برای مثال دستهبندی مقاله، داستان، شعر و خبر، هر کدام با دیگری تفاوت آشکار و مشخص دارد که خوب نیست تلفیق شوند.
موضوع: با وجود دستهبندی مشخص، بعضی از بلاگها موضوعات خاصی درون یک دستهبندی را شامل میشوند. مثلا یک داستان میتواند سبک نگارشی خاص خود را داشته باشد، مثلا کلاسیک، مدرن، پستمدرن. از طرف دیگر ممکن است هنگام نوشتن مقالهای درباره تاریخ و مقالهای درباره هنر، بخواهید تفکیک موضوعی ارائه بدهید. همانطور که توضیح داده شده، کافیست کلمههای کلیدی مربوط به هر موضوع را بنویسید و بعد با «ویرگول» از یکدیگر جدا کنید .
در قسمت پایین این صفحه، پس از اینکه امکان مشاهده بلاگ برای عموم را بررسی کردید. میتوانید از بین سه گزینه انتشار، ذخیره و پیشنمایش برای پایان کار انتخاب کنید. پیشنهاد ما این است که اگر با ادیتور روی سایت مشغول نوشتن میشوید، سعی کنید هر از گاهی پیشنویس خود را ذخیره کنید و حتما حتما در صورت رها کردن بلاگ برای مدت طولانی، متن خود را در یک فایل ورد یا جایی دیگر ذخیره کنید تا از روی سایت حذف نشود.
با کلیک بر روی گزینه انتشار، بلاگ شما با یک تصویر زمینه زیبا، فونت مخصوص سایت، دستهبندی و موضوع مشخص برای همه قابل رویت و مطالعه خواهد بود.
** برای شرکت در مسابقه داستاننویسی «بدرقه قرن»، کافیست در قسمت دستهبندیها، گزینه «مسابقه بدرقه قرن» را انتخاب کنید. **
موارد دوست داشته شده دیگر
6
دوست داشتن
مدیر صفحه
-
Ali Ahmadiبنیانگذار (موسس)
دوست داشتن- ژانویه 22, 2022